Lesújt a vihar és a jégeső! Ezekben a megyékben vannak a magyarok nagy veszélyben

Pénzcentrum2023. július 17. 14:00

Északon van a legnagyobb esély erre, de másutt sem lehet kizárni. Más megyékben továbbra is a hőség a fő baj.

Elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon késő délutántól heves zivatar előfordulására is van esély - írja szöveges előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A zivatarokhoz viharos széllökések (ált. 60-80 km/h), jégeső (jellemzően 1-2 cm), helyenként felhőszakadás (> 25-30 mm) is társulhat. Intenzív zivatarokat nagyobb méretű (> 2-3 cm) jég és károkozó szélroham (> 90 km/h) kísérhet. Az esti órákban a zivatarok lecsengenek északkeleten és elhagyják az országot. Kedd hajnalra virradóra nyugat felől a záporok mellett kis eséllyel zivatarok sodródhatnak a Nyugat-Dunántúl térségébe.

De természetesen velünk marad a hőség is: ma a középső és déli megyékben ma általában 27, kiemelten a Dél-Alföldön 29, az ország más részein 25, 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Kedden az északkeleti megyéket leszámítva 25, a Dél-Alföldön 27 fok fölött várható a napi középhőmérséklet. 

Címkék:
vihar, hőség, zivatar, viharkár, ország, nyugat, viharjelzés, hőségriasztás, jégeső, viharos szél, viharkárok, dél, vihar riasztás, zivatarok,