Óriási vihar csap le az országra: vörös riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Pénzcentrum2023. július 12. 16:15

Durva vihar csap le a fél országra, igazi szupercellákkal. Mutatjuk, kik vannak a legnagyobb veszélyben!

Heves zivatarok is kialakulhatnak szerda éjjel, csütörtökön pedig újabb vihar jöhetnek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzésben azt írták, napközben főleg keleten várhatók zivatarok, majd egy északnyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében késő délutántól, estétől újabb hullámban kipattannak zivatarok, heves zivatarok.

Először északnyugatot, nyugatot érik el, majd estétől, késő estétől már zivatarrendszerré szerveződve kiterjedtebben – főként az ország északi felében – heves kísérőjelenségeket okoznak, és fokozatosan a keleti országrészre is átterjednek.

Mint írták, szerda éjjel főként az ország északi megyéiben, elsősorban a Dunántúl északnyugati-északi felében van reális esély a piros riasztás kiadására. Kisebb eséllyel a Dunakanyar tágabb térsége is érintett lehet, de a fő károkozó jelenségek leginkább északnyugaton és az Alpokalján várhatók – írták.

Címkék:
otthon, vihar, zivatar, viharkár, ország, csapadék, viharjelzés, viharos szél, viharkárok, vihar riasztás, zivatarok, szolgálat,