Most jön csak az igazi fekete leves: valóságos armageddon közeleg Magyarországon

Pénzcentrum2023. július 12. 08:34

Szerdán tetőzik a kánikula, napközben 32 és 37 fok közé melegszik a levegő. A napsütés mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és késő délután, este többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok – írja az Időkép.

Szerdán tetőzik a kánikula, napközben 32 és 37 fok közé melegszik a levegő. A napsütés mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és késő délután, este többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadás, jégeső kíséretében. Erre a Dunántúl északi felén mutatkozik a legnagyobb esély. A déli-délnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

Csütörtökön egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, többfelé záporokkal, zivatarokkal. Jégesővel, felhőszakadással, viharos széllökéssel kísért heves zivatarok ekkor is kialakulhatnak. Az északnyugati szél többfelé feltámad. Nagy lehet a kontraszt, 26 és 36 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délen lehet a legmelegebb.

Péntekre országszerte mérséklődhet pár fokkal a hőség, de ez csak átmenetinek tűnik. Az ország nagy részén napos idő várható, csak néhol északon fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. A mérsékelt szélben 28-33 fok közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Hétvégén a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő lesz felettünk. Csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy gyenge zápor, zivatar lehet. Erőteljes melegedés kezdődik, szombaton 30-35, vasárnap pedig már 32-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A mérsékelt déli, délkeleti szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések.

Címkék:
otthon, szél, szélvihar, kánikula, eső, zivatar, forróság, meleg, levegő, zivatarok,