Kiderült az igazság: ez lehet a jótékonysági kupakgyűjtés sorsa hazánkban

Pénzcentrum2023. június 17. 18:06

Hetekig úgy állt a helyzet, hogy megszűnik a jótékonycélú kupakgyűjtés lehetősége hazánkban.  A július 1-től kizárólagos jogosultsággal rendelkező MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. viszont a nool.hu értesülései szerint azon dolgozik, hogy a karitatív célra gyűjtött kupakok átvétele és gyűjtése folyamatos legyen.

Az Európai Unió 2024 júliusától életbe léptet egy olyan törvényt, amely az egyszer használatos műanyagflakonok kapcsán kimondja, a kupakot a palackhoz kell rögzíteni. A döntést környezetvédelmi okokra hivatkozva hozták meg, így elképzelhetővé vált, hogy megszűnik a jótékony célra történő kupakgyűjtés.

A MOL-csoport most a lap érdeklődésére arról adott tájékoztatást, hogy a koncesszió indulásával bizonyos keretfeltételek változnak, de már folyamatban vannak azok az előkészületek és megállapodások, amelyekkel biztosítják, hogy folytatódhasson a karitatív célokra történő kupakgyűjtés, ezért azokkal a gyűjtőpontokkal és hulladékhasznosítókkal állapodnak meg, akik jelenleg is részt vesznek ebben a folyamatban.

Címkék:
jótékonyság, mol, törvény, beteg, betegek, segítség, az európai unió,