Megint ezreket buknak ezek a magyarok: ha ilyen lakásban élsz, téged is érint

Pénzcentrum2023. június 8. 18:37

A szolgáltatók is drágábban dolgoznak, így ahol felúítás van, a lakók már most is többet fizetnek. Az árak pedig csak feljebb mennek egyelőre.

A lakók negyede szokott elmaradni a társasházi közös költséggel, viszont az elemés után elképzelhető, hogy megugrik ez az arány - erről számolt be az RTL HÍradója, miután kiderült hogy jövőre akár több ezer forinttal is többet kell majd ezért is fizetni.

Az infláció mellett az is az oka mindennek, hogy a felújítási munkákat is egyre drágábban végzik el a kivitelezők. A híradónak nyilatkozó közös képviselő szerint átlagosan négyzetméterenként 30-70 forinttal drágul, vagy már drágult is a közös költség.

A szolgáltatók is drágábban dolgoztak, itt egy 20-40 sázalékkal kerül többe a munka, mint eddig. Szerintem egy legalább harminc forintos áremelés elképzelhető minden társasházi lakásban, persze négyzetméterenként

- mondta Molnár Gábor társasházkezelő.

Egy ilyen társasházi lakásban élő fiatal arról panaszkodott, több ezer forinttal többet fizet már most, mint néhány hónappal ezelőtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Most 18 ezer nekem havonta, de ez a kamerarendszer miatt is van. Csakhogy a felújítások miatt várható, hogy még tovább fog emelkedni, és ez komoly terhet ró a havi számláimra

- mondta a Híradónak nyilatkozó fiatal férfi.

Címkék:
otthon, társasház, közös költség, fiatal, lakásbérlés, szolgáltatók, társasház építés,