Súlyos veszélyek leselkednek az ember legjobb barátaira: így előzzük meg a komoly bajt

HelloVidék2023. június 6. 08:15

Minden évszakban oda kell figyelni a négylábú barátokra, de ilyenkor nyáron különösen sok és durva veszélynek vannak kitéve.

Ilyenkor nyáron ideje, hogy alaposan felkészüljünk a kullancsok, a szúnyogok és egyéb külső élősködők elleni védekezésre. Saját magunkat és a házi kedvencünket is "kullancsállóvá" kell tennünk, hiszen Európában a kullancs által terjesztett betegségek, fertőzések tekintetében Magyarország közepesen fertőzött országnak számít mind az emberre, mind az állatra veszélyes kórokozók tekintetében, a szinte gyógyíthatatlan kórt okozó szúnyoginvázióról nem is beszélve - írja cikkében a HelloVidék.

Négylábú kedvenceinkre persze minden évszakban oda kell figyelnünk, hogy időben észleljük azokat a jeleket, amelyek betegségre utalhatnak, de a nyárelő és a nyár különösen kritikus lehet a számukra, ilyenkor ugyanis fokozottan támadnak mind a külső, mind a belső paraziták, vagyis a szúnyogok, kullancsok és a különböző bélférgek, de egyéb veszélyek is leselkednek rájuk.

Ha elolvasnád, milyen veszélyek leselkednek a házikedvencekre, és hogyan előzheted meg, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét ITT!

Címkék:
szúnyog, veszély, kullancs, háziállat, szúnyogirtás, veszélyes, hellovidék, szúnyogok, kullancsveszély, háziállatok,