Új lakossági rezsitámogatás jöhet Magyarországon? 6000 milliárdos tervet rak össze a kormány

Pénzcentrum2023. február 7. 09:40

Egy 6000 milliárd forintos energetikai fejlesztési csomagon dolgozik a kormány. Mint kiderült, a Dunai Finomító átalakítása mellett terítéken van a villamoshálózat fejlesztése és valamilyen lakossági energiahatékonysági támogatás is.

A kormány energiára szeretné költeni az EU-s RRF-hiteleket - értestült a Telex. Emellett a RePowerEU program forrásai is szerepelhetnek a tervben, a projektek összértéke 5500-6000 milliárd forint is lehet a csomagban.

A lap szerint nagyjából 20 eleme lehet a csoamgnak, így az Adria vezeték fejlesztése és a Dunai Finomító technológiai átalakítása is terítéken van, utóbbi azért, hogy ne csak orosz olajból tudjanak dolgozni. Emellett, ami a lakosság számára kiemelten fontos lehet, az a hálózatfejlesztés - jelenleg ez a gátja a napelem-kapacitások bővülésének -, illetve a lakossági energiahatékonysági beruházások támogatása.

Címkék:
otthon, kormány, rezsi, fejlesztés, rezsicsökkentés, hőszigetelés, eu, energiahatékonyság, lakosság, energetikai felújítás, uniós támogatások, rezsiemelés,