Új módszere van a csaló faneppereknek: így szúrd ki időben, ha át akarnak verni

Pénzcentrum2022. november 13. 18:58

Csalók árulnak tűzifát országszerte, erre figyelmeztet a rendőrség is. Gyakran hamis fotóval hirdetik a rossz minőségű anyagot, de az akciós tüzelő is gyanús lehet. A rendőrség azt tanácsolja, hogy a vevők járjanak utána alaposan, honnan szerzik be a fát: ha az eladó gyors szállítást ígér, az már egy intő jel.

Kamu tűzifareklámra bukkant az RTL Híradó: az ominózus hirdetést a szakember is lebuktatta, ugyanis a fotón nem is akácfa volt. Hodics Gergely, egy szombathelyi tűzifás cég vezetője szerint előfordult, hogy az általa készített fényképeket használták a csalók. 

A szakértő figyelmeztet: sok csaló a fakitermelés helyén szedi össze a maradék fát, és ezt sózza rá a vásárlókra, csakhogy ez lopás.

Egy szép képpel, jó minőségű fa látszatát adják, viszont amikor a helyszínre érnek, akkor silány minőségű, kevés mennyiségű faanyagot kap a vásárló. A legtöbb ember, főleg idősebbek, nem is mernek nemet mondani erre a tételre, kifizetik

- magyarázta. A rendőrség is arra kéri a favásárlókat, hogy alaposan járjanak utána, honnan szerzik be a téli tüzelőt. Lehetőség szerint mindenki régi, megszokott, ellenőrzött helyről vásárolja meg a fát. A tűzifát csak szállítójeggyel, számlával vegye át, lerakodás előtt pedig alaposan nézze meg a kiszállított árut. Arra is kérik az embereket, hogy előre semmiképpen ne utaljanak pénzt, főleg ismeretlen hirdetőknek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címkék:
csalás, rezsi, rendőrség, rezsicsökkentés, tűzifa, fa, fafűtés, rezsiemelés,