Nagyot nézhet, aki fával fűtene 2022 telén: erre sok magyar háztulaj nem számított

Pénzcentrum2022. november 12. 17:27

Egyáltalán nem biztos, hogy idén mindenki megkapja a hatósági áras tűzifát, aki rendelt. Az erdőgazdaságok kapacitásai végesek.

Vegyes kép rajzolódik ki a tűzifaprogramról, írja a 24.hu. A lakossági igények több helyen is elérik, vagy meghaladják a termelési kapacitást. Az állami erdőgazdaságok területén folyamatosan zajlik a fakitermelés, az Agrárminisztérium szerint mindenki hozzá fog jutni a kedvezményes áron igényelt mennyiséghez.

Igen ám, de nem biztos, hogy az idén: a magánerdő-gazdálkodók elsősorban a tüzépek igényeire koncentrálnak, az állami erdőgazdaságoknál pedig a hatósági áras tűzifa előállítása az első. A lap olvasói szerint az erdőgazdálkodások hozzáállása pozitív az ügyekhez, de az igények kiszolgálásával akadhatnak gondok. Volt olyan, akinek idénre nem is ígértek már szállítást.

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címkék:
rezsi, rezsicsökkentés, tűzifa, tüzelő, fakitermelés, fafűtés, erdőgazdaságok, rezsiemelés,