Ők még belefértek a rezsinullázásba: bődületes mennyiségű napelemigénylés futott be a hajrában

Pénzcentrum2022. november 2. 19:11

Csak az E.ON-hoz 71 ezer új napelemes igénybejelentés érkezett be október 13-a óta. Viszonyításképpen: a cég hálózatán jelenleg 81 ezer napelemrendszer működik. Aki hétfőig nem adta be az igénylését, nem táplálhat vissza a hálózatba és kaphat cserébe olcsóbb áramot.

Csak az E.ON rendszerébe 71 ezer új napelemes igénybejelentőt fogadtak be a betáplálás megszüntetésének október 13-i bejelentése és a hétfői leadási határidő között - közölte a cég az RTL Híradó kérdésére. A cég hálózatán eddig 87 ezer napelemes rendszer üzemelt, tehát 80 százalékkal emelkedik majd a szám. Az Opusz Titászhoz pedig majdnem 13 ezer új igénylés futott be a bejelentés óta, ami a 27-szerese az egy átlag hónapban beadottakénak - ismertették a csatornának.

Aki október 31-ig nem adta be a dokumentumot, már nem táplálhat vissza a hálózatba és kaphat cserébe olcsóbb áramot. Innentől kezdve csak saját használatra termelhetnek áramot napelem segítségével a háztartások, az a technológia viszont jóval drágább, így később is térül meg a befektetés.

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címkék:
áramszolgáltató, rezsicsökkentés, napelem, villanyszámla, igénylés, eon, hmke, rezsiemelés, napelemstop,