Kijött Orbán Viktor új rezsirendelete: fontos helyen változtak a szabályok

Pénzcentrum2022. október 28. 08:30

Enyhítettek a rezsikorlátozásokon: bizonyos sportlétesítményekben lehet 18 foknál is melegebb télen. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet már hatályba is lépett.

Módosították egyes intézmények veszélyhelyzeti működését: az Orbán Viktor által aláírt rendelet mentességet ad bizonyos esetekben a 18 fokos, maximális fűtési szabály alól.

A rendelet szerint a rezsikorlátozás nem érvényes olyan sportlétesítményre, amely

  • a) esetében az adott sportágra vonatkozó, jelen rendelet hatálybalépését megelőzően hatályba lépett országos vagy nemzetközi szakszövetségi előírások alapján az edzés és verseny körülményeire való tekintettel 18 Celsius-foknál magasabb léghőmérséklet biztosítása szükséges, vagy
  • b) nem üzleti célú közösségi, szabadidős vagy kereskedelmi célú szálláshely-szolgáltatást is biztosít.

Az intézkedés ma már hatályba is lépett.

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címkék:
fűtés, rezsi, egyetem, rezsicsökkentés, sport, rendelet, orbán viktor, rezsiemelés,