Jócskán átalakul a közigazgatás a rezsispórolás miatt: erre figyeljen mindenki, aki ügyintézne

Pénzcentrum2022. október 19. 09:29

A rezsispórolás miatt több ügyészség is új helyre költözik, 41 helyen pedig 3 napos munkahetet vezettek be október 15-től. Az intézkedések március végéig tartanak.

Az energiaválság miatti takarékossági intézkedések miatt ettől héttől számos ügyészség működési rendje megváltozik: a Telex szerint az ország 41 ügyészsége csak heti három napon át működik, tíznél több intézményt új, ideiglenes címen lehet felkeresnni, az épületeiket bezárják.

Új helyre költözik többek között a debreceni, a győri, a pécsi és a szegedi fellebbviteli ügyészség. Budapesten az I. és XII. kerületi ügyészség Maros utcai épületét zárják be, ezek a Markó utcába költöznek át. Ahogy az ugyanott működő Országos Kriminológiai Intézet szintén a Markó utcába költözik ideiglenesen. Máshová költözik a Nógrád Megyei Főügyészség, valamint a kecskeméti és a székesfehérvári járási ügyészség.

Emellett 41 ügyészségen részleges üzemszünetet rendelnek el: azokban az épületekben csak kedden, szerdán és csütörtökön lesz munkavégzés. Az érintett intézmények járási ügyészségek, az ország 15 megyéjéből.

Az intézkedések március végéig tartanak. A teljes lista a változásokról itt érhető el.

Címkék:
rezsi, spórolás, rezsicsökkentés, közigazgatás, ügyészség, költözés, intézkedés, intézkedések, rezsiemelés,