Még mindig nincs vége a népszámlálásnak: ezeket nagyon fontos tudnod, a pénztárcád bánhatja

Pénzcentrum2022. október 18. 15:04

Nem kötelező beengedni a lakásba a számlálóbiztost, ha pedig csalókra gyanakszunk, az igazolványukat is elkérhetjük – derül ki a Rendőrség figyelmezető tájékoztatójából.

Fontos ajánlásokat fogalmazott meg a rendőrség a népszámlálás kapcsán, a gyűjtemény a honlapjukon olvasható. Ennek pedig az az apropója, hogy október 20-ától számlálóbiztosok keresik fel a lakásaikban azokat a magyarokat, akik nem éltek a népszámlálási kérdőív online kitöltésének lehetőségével.

A rendőrség leszögezi, hogy ha gyanakszunk arra, hogy a számlálóbiztosok helyett csalókkal van dolgunk, akkor elkérhetjük fényképes igazolványukat, melyet kérésre meg is kell mutatniuk. Azt is jó tudni, hogy a népszámlálási biztosokat nem kötelező beengedni az otthonunkba, hanem akár a ház folyosólyán vagy akár az utcán is kitölthetjük a kérdőívet.

De azzal is tisztában kell lenni, hogy így vagy úgy, de kötelező a népszámláláson való részvétel: aki megtagadja, az 200 ezer forintos bírságot fog kapni.

Töltsd ki a Pénzcentrum kérdőívét!

Vannak olyan kérdések, amelyekre a Népszámlálási Kérdőív egyáltalán nem tért ki, pedig ugyanúgy (vagy talán még jobban is?) érdekelhetné a lakosságot. Mi például a legtöbb magyar kedvenc színe? Hányas a lábmérete átlagosan a nőknek? Milyen zenét hallgatnak a legtöbben Békés-megyében? A városiak cicásak és a falusiak kutyásak inkább, vagy fordítva? Hogy isszák a teájukat a fiatalok és az idősek? Melyik a kedvenc évszakunk, ünnepünk? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi most a választ a Pénzcentrum felmérése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A kérdőívet elsősorban azért készítettük, hogy aki már kitöltötte a Népszámlálás kérdőívét, de még lenne kedve töltögetni, itt megtehesse. A kitöltés természetesen névtelenül, anonim módon zajlik és nincsen kapcsolatban a Népszámlálás kérdéseire adott válaszokkal. Fontos! A kérdéssor szándékosan komolytalan, célja pusztán a szórakoztatás. A válaszokból készült elemzések a Pénzcentrumon lesznek olvashatók.

Címkék:
kötelező, rendőrség, népszámlálás, ház, ajánlás, bűnözők,