Így játszható ki a kegyetlen rezsiemelés: pár apró trükkel is rengeteget spórolhatsz a számlákon

Pénzcentrum2022. szeptember 15. 08:14

Az energiaválság miatt a szálláshelyadók jelentős része a bezáráson gondolkodik, mert képtelenek lesznek kifizetni a számlákat. Nem kell azonban teljesen kétségbe esni, a HelloVidék felkeresett két szakembert, akik fenntarthatósági tanácsaikkal segítik a vállalkozásokat.

Az, hogy a vidéki vendégházak, szálláshelyek hogyan reagálnak a növekvő terhekre, nagy mértékben függ attól, hogy a működési költségeiket hogyan tudják optimalizálni. Nyilván egy új építésű, korszerű energetikai besorolású épület fenntartási költsége alacsonyabb, mint egy korszerűtlen ingatlané, de tudjuk, hogy az üzleti sikernek ez csak egy összetevője a sok közül. A sikerképlet pedig mindenkinél más és más.

Gyetvai Péter, okleveles építőmérnök, épületenergetikai szakértő tanácsa szerint ahhoz, hogy számszerűsítetten kimutatható legyen a megtakarítás, szükségünk van kiinduló adatokra, tehát mindenképpen célszerű lehet valamilyen formában vezetni a fogyasztást, hogy aztán ehhez képest láthassuk a változást.

Érdemes lehet épületenergetikai szakember által egyedileg felméretni az ingatlan jelenlegi energetikai állapotát, hogy aztán személyre szabott korszerűsítési javaslattal segítse a fogyasztás csökkentését. A javaslat természetesen minden ingatlan esetében más és más, hiszen mind a kiindulási állapot, mind pedig a korszerűsítésre rendelkezésre álló keretösszeg eltérő.

A korszerűsítési javaslat legjellemzőbb pontjai:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • a homlokzat, a padlás, a pincefödém hőszigetelésének fokozása,
  • a nyílászárók üvegezésének korszerűsítése, árnyékoló beépítése,
  • kondenzációs kombi kazán és a használati melegvíz minél nagyobb mértékben megújuló energiaforrásból történő fedezése,
  • gépészetileg szabályozott szellőzés megvalósítása,
  • hővisszanyerős gépészetileg szabályozott szellőzés megvalósítása
    fotovoltaikus rendszer (napelem) telepítése, stb.

További részletek a cikkben!

Címkék:
otthon, fűtés, rezsi, ingatlan, rezsicsökkentés, javaslat, rezsiemelés,