Újabb módosítás a rezsiemelés kapcsán: rengeteg magyar lélegezhet fel ezután

Pénzcentrum2022. augusztus 11. 15:16

Módosította az MVM a rezsicsökkentési tájékoztató oldalán a feltöltőkártyás áramvásárlókra alig egy hete bevezetett szabályrendszerét. Az MVM hibájából rosszul járt ügyfeleket pedig kompenzálják.

Mint ismeretes, múlt héten jött ki az MVM bonyolult szabályrendszere a feltöltős áramvásárlókra vonatkozóan. Ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult, ugyanis az MVM hivatalos tájékoztatása szerint szeptembertől a pár napja bejelentett követhetetlen napi elszámolási gyakorlat helyett, éves elszámolásra térnek át – szúrta ki a Portfolio.

„A lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket visszamenőlegesen kompenzálják, és erről az érintett ügyfeleket írásban fogják tájékoztatni" - olvasható a szolgáltató tájékoztatásában. A módosított elszámolás szerint kedvezményes áron lehet majd tölteni, amíg a felhasználó el nem éri az évesen kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), azt követően pedig a magasabb, lakossági piaci áron. "A módosítás bevezetéséig javasoljuk, hogy a legkisebb szükséges mennyiséggel történjen a mérőóra feltöltése, vagy minimalizálja az augusztusi feltöltések számát. Amennyiben a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasoljuk, hogy a következő töltéssel várjon szeptemberig" - teszik hozzá.

Címkék:
rezsi, rezsicsökkentés, mvm, rezsiszámla, rezsiköltség, rezsiemelés,