Készülnek a magyarok az önvédelemre: hiánycikk a gumilövedékes fegyver

Pénzcentrum2022. augusztus 5. 09:44

Gyorsan fogynak a nem engedélyköteles önvédelmi fegyverek Magyarországon amióta kitört a háború. A szakember szerint több gumilövedékes típus már hiánycikk az országban.

Számos gumilövedékes fegyvertípus hiánycikk a magyar piacon, a háborús események miatt az emberek elkezdték felvásárolni az engedély nélkül tartható önvédelmi eszközöket - mondta a növekedés.hu-nak Kerpics Gergely, a Gun Brokers Hungary Kft. airsoft üzletág-vezetője. Hozzátette: az utóbbi hetekben egyre több hölgy vásárlójuk is van, akik túlnyomórészt gáz és paprikasprayket visznek önvédelmi célból.

Jelenleg a legnépszerűbbek egyértelműen a török gyártók, mint a Kuzey, Retay és Zoraki. Rendkívül jó minőséget értek el az évek során, áruk pedig továbbra is bőven a megfizethető (35-45.000,-) kategórián belül maradt, még a jelenlegi pénzügyi helyzetben is

- mondta a szakember. Gáz-riasztó pisztolyhoz,  gumilövedékes fegyverekhez Magyarországon nem kell engedély, minden 18. életévét betöltött személy vásárolhat, és tarthat otthon ilyen eszközöket. Gáz-riasztó pisztolyokra az illetékes rendőrkapitányságon 2000-5000 forint illeték ellenében viselési engedélyt kérhet, amit meg is adnak, ha nincs a személy ellen büntetőeljárás.

Címkék:
engedély, fegyver, önvédelem, hiánycikk, fegyvervásárlás,