Itt a minisztérium válasza: tényleg rosszul járt, akinek előre fizetős villanyórája van?

Pénzcentrum2022. augusztus 4. 14:01

Napi limitje van a rezsicsökkentett áramnak az előre feltöltős villanyórákon - közölte a minisztérium. Mint kiderült a két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a rezsikedvezmény, az így fizető háztartások naponta 7 kWh áramot vehetnek rezsicsökkentett áron.

Augusztus 1-jétől előre fizetős villamos energia esetén két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a rezsikedvezmény - közölte a 24.hu kérdésére a Technológiai és Ipari Minisztérium. Vagyis az éves kedvezményt elosztva, minden napra jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával. Az így kapott kedvezményes mennyiséget meghaladó fogyasztás felett a többi fogyasztási formához hasonlóan lakossági piaci árat kell fizetni az adott időszakban.

Tehát lefordítva, mialatt a havi számlás elszámolás esetén az első rezsiemelt számla kézhezvételekor jelentkezik a megnövekedett összeg, addig a szegényebb, feltöltős villanyórával rendelkezők már augusztus elseje után keményen fizethetik a meghatározott érték feletti fogyasztást. A napi kedvezményesen vásárolható mennyiség 7 kWh, ha valaki ezt a limitet túllépi, az ráfizethet a feltöltős órán. A portál szerint a felhasználóknak így elég komolyan számolgatnia kell, ha nem akarnak ráfizetni az áramra.

Címkék:
számla, rezsicsökkentés, villanyszámla, minisztérium, villanyóra, rezsiemelés,