Nyakunkon az energiaválság: új gyár épül, még több szigetelőanyagra van szükség

Pénzcentrum/Portfolio2022. július 26. 11:31

Az épületek tömeges energetikai felújítása megkerülhetetlenné vált az európai energiaválság közepette, ami jelentősen bővíteni fogja a hőszigetelő termékek iránti keresletet. Ezért bővíti hőszigetelőanyag gyártó kapacitásait a Masterplast, 2,1 millió eurós beruházásból új polisztirol-gyártó üzemegység létesít a magyar szigetelőanyag-gyártó vállalat Kálon - számol be a Portfolio.  

Új polisztirol - hétköznapi nevén Hungarocell - gyártó üzemegység létesítését jelentette be a Masterplast. A vállalat a következő hőszigetelőanyag gyárát Magyarországon, a Heves megyei Kálon működő gyártóbázisán alakítja ki. A társaság úgy látja, hogy az épületek tömeges energetikai felújítása megkerülhetetlenné vált az európai energiakrízis következtében, ami jelentősen bővíteni fogja a hőszigetelő termékek iránti keresletet.

A 2,1 millió euró értékű beruházás finanszírozását saját anyagi forrásaiból valósítja meg a társaság, amellyel mintegy 40 százalékkal növeli meg a jelenlegi kibocsátási képességét. A vállalat várakozásai szerint gyorsan, mindössze néhány hónap leforgása alatt megvalósítható a fejlesztés. A tervek szerint 2023 első negyedévében kezdi meg működését az új üzem, amely elsősorban a magyar és a szlovák piac ellátásában fog szerepet játszani.

 

Címkék:
szigetelés, hőszigetelés, vállalat, energetikai felújítás, épület, termékek, energiaválság,