Tehervonatok ütköztek: több helyen nem közlekednek a vonatok

MTI2022. július 10. 12:01

Összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, emiatt Biatorbágy és Herceghalom között nem közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform az MTI-vel

A vasúttársaság közleménye szerint vasárnap kora hajnalban a Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött az előtte közlekedő tehervonatnak, a balesetben több kocsi is kisiklott.

A baleset miatt Biatorbágy és Herceghalom között a vonatközlekedés nem lehetséges. A kárfelmérést, helyreállítást és a vizsgálatot megkezdték. A vizsgálatok hosszabb időt vesznek igénybe, ezért vasárnap jelentős forgalomkorlátozásokkal, változásokkal kell számolniuk a győri vonalon utazóknak - hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Vasárnap nem közlekedik a Keleti pályaudvarról Szombathelyre 6:15-kor induló Savaria IC vonat, a Keleti pályaudvarról Zürichbe 6:40-kor induló 162-es számú railjet, valamint a Keleti pályaudvarról Sopronba 7:15-kor induló 932-es számú Tűztorony IC.

A Keleti pályaudvarról Münchenbe 7:40-kor induló 60-as számú railjet Tatabányáról indul. Kerülő útirányon át Székesfehérvár-Komárom érintésével közlekedik a Keleti pályaudvarról Prágába 4:50-kor induló 280-as számú Metropolitan EC,  a Bukarestből a fővárosba érkező, a Keletiből Bécsbe 5:40-kor továbbinduló 346-os számú Dacia nemzetközi gyors.

A Mávinform közölte azt is, hogy a fővárosban az M4-es metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, igazolványokat és menetjegyeket a metrón utazásra. A Volánbusz elfogadja a vasúti utazási okmányokat a Kelenföld-Bicske közötti menetrend szerinti buszjáratokra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Frissítés: Akik lemondanak az utazásról, visszatérítési kérelemmel fordulhatnak az ügyfélszolgálathoz, illetve az állomások jegypénztárainál kérhetik a jegy árának visszatérítését. A vonathoz kötött nemzetközi menetjegyeket a vasárnap közlekedő más nemzetközi járatra is elfogadják. Részletes tájékoztatás a Mávinform honlapján

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Címkék:
vasárnap, mti, vonatok, mávinform,