Figyelmeztesét adtak ki vasárnapra a fél országra: zivatar, erős szél, jég is várható itt

Pénzcentrum2022. július 9. 10:30

Vasárnap napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az északkeleti megyékben illetve délnyugaton jobban összeálló gomolyokkal. Elszórtan, nagyobb számban északkeleten és délnyugaton valószínű zápor, zivatar.

Szombat estétől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél kissé mérséklődik, de több helyen élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul - írja a met.hu.

Vasárnap napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az északkeleti megyékben illetve délnyugaton jobban összeálló gomolyokkal. Elszórtan, nagyobb számban északkeleten és délnyugaton valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Július 10-re, vasárnapra figyelmeztető előrejelzést adtak ki 10 megyére. Ezeken a területeken zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, zivatar, zápor, széllökés, széllökések, záporok, zivatarok,