Döbbenetes összegeket költenek a magyarok ezekre a luxustermékekre: tényleg megéri?

Pénzcentrum2022. május 19. 08:15

2022-ben 20-40%-kal nőtt a medencék és kiegészítőik ára, ahogy a strandcikkeké, a jakuzziké és a medencevegyszereké is. A HelloVidék utánajárt, milyen medence mennyibe kerül most a piacon.

Többek között a világpiaci szállítmányozási díjak és az alapanyagok áremelkedése, a járvány miatt visszaesett gyártási kapacitások, továbbá az orosz-ukrán háború kirobbanása és fennállása miatti drágulások a szezonális nyári termékeket is utolérték.

Az építőiparban is használt acélháló ára mintegy 72 százalékkal emelkedett 2021 őszéhez képest. A betonacél 46 százalékkal lett drágább. A világjárvány miatt az árak az elmúlt két évben történelmi csúcsot értek el, amit tovább fokoz az orosz-ukrán háború, a megnövekedett energiaköltségek, az érc, a kokszszén és a vashulladék nyersanyagok piacán kialakult árharc, valamint a megemelkedett fuvardíjak az üzemanyagárak emelkedése miatt.

A lakossági medencevásárlók és használók idén a tavalyihoz képest megemelkedett árakkal számolhatnak, mintegy 20-40 százalékot nőtt a medencék ára. A hazai medencekivitelezők évek óta küzdenek a munkaerőhiánnyal, ezért aki épített medencét szeretne, legalább fél, de inkább egy évvel tervezzen előre.

A puhafalú, felfújható peremű, 3,6 méter átmérőjú, kör alakú medence 1 méter vagy 1,2 méter mélységben 40ezer forinttól kapható, ez az egyik legnépszerűbb típus a vásárlók körében. Merevfalú csővázas medencét három méter körüli átmérővel 80-90 ezer forintért vásárolhatunk. Nagyon szeretik az emberek, ebből van a felfújható peremű mellett a legtöbb az otthonokban.

Az épített medencék a luxus érzését adják. Ha víváncsi vagy az olcsónak számító, legkisebb épített medence árára, kattints a HelloVidékre! KATT!

Címkék:
otthon, árak, medence, úszómedence, kert, árazás, hello vidék,