Itt az országos lista: ezekben a nagyvárosokban szinte fillérekért vehetsz ingatlant

HelloVidék2022. május 4. 08:15

Számítások szerint 17%-kal bővült a lakáspiaci forgalom 2021 az I-III. negyedévében, és ezzel visszaállt a 2019. évi szintre. Ezzel párhuzamosan A lakásárak emelkedése ismét felgyorsult: a legerőteljesebb növekedés a budapesti agglomerációban és a Balaton környékén volt,  de mit láthatunk a megyeszékhelyeken? Ennek járt utána a HelloVidék.

A megyeszékhelyeken egy használt lakás átlagos ára 22,8 millió, az 1 négyzetméterre jutó ár 362 ezer forint volt, mindkét érték átlag fölötti ütemben emelkedett az előző évhez viszonyítva. A legdrágább megyeszékhely Székesfehérvár, ezt Debrecen és Győr követte. Salgótarján továbbra is a legolcsóbb megyeszékhely, és ezen az elmúlt időszak gyors emelkedése sem változtatott érdemben.

Loading...

A falusi CSOK kedvezményezett településein az átlagos lakásár (8,5 millió forint) nem változott. A 2020. évi lassulás után valamennyi lakástípus ára emelkedett, ám a családi házak drágulása megelőzte a többlakásos épületekét. A folyamat főként a központi nagyrégióban érhető tetten, ahol a családi házak korábban nem tapasztalt ütemben drágultak 2021 I–III. negyedévében.

Ha érdekel, mire számíthatunk idén, megtudhatod a HelloVidék cikkéből. KATT!

Címkék:
otthon, lakás, ingatlan, debrecen, legolcsóbb, győr, legdrágább, székesfehérvár, hellovidék, megyeszékhely,