Minden magyar háztartásban ott lapul a filléres csodaszer: olcsó, de meglepően hatékony

Pénzcentrum2022. április 7. 12:32

A laboratóriumi tesztek alapján az ecet legalább olyan hatékony, vagy még hatékonyabb takarítószer, mint a legnépszerűbb bolti termékek, árulta el lapunknak a Tudatos Vásárlók Egyesülete.

A 20 százalékos étkezési ecetet a legújabb kutatások legalább olyan hatásos takarítószer, mint a bolti termékek. Ráadásul nem utolsósorban jóval olcsóbb, környezetbarátabb és elpusztítja a baktériumok 99%-át.

A Nielsen piackutató közvéleménykutatása szerint az emberek 49%-a használ ecetet mosáshoz és takarításhoz, és ez a szám évről évre nő. További 11% jó ötletnek tartja, de még nem próbálta erre a célra. Ez pedig érthető, hiszen kutatás eredményei alapján a 20%-os étkezési ecet az adott vizsgálati körülmények között 5 perc behatási idő után rendelkezik baktériumölő hatással, és 1 perc behatási idő után rendelkezik gombaölő hatással. Ezt különböző gomba és baktériumtörzsekre vizsgálták, és az ecet minden esetben elhanyagolható mértékűre csökkentette a felületen előzőleg megtalálható kórokozók mennyiségét. 

Nem utolsó sorban pedig jóval olcsóbb, mint az üzletekben kapható tisztítószerek többsége: Domestosnak 750 forintba kerül litere például, de a Sanytol univerzális fertőtlenítő még drágább, hiszen 1850 forintba kerül litereknként. Az ár mellett pedig az is fontos szempont, hogy a legtöbb bolti tisztítószer számos, egészségre és a környezetre nézve ártalmas hatóanyagot és adalékanyagot tartalmaz.

Címkék:
takarítás, legolcsóbb, termékteszt, hatékonyság, tisztítás, tudatos vásárlók egyesülete, környezettudatos,