Orosz-ukrán háború: megnyílhatnak a pesti szállodák ajtajai a menekültek előtt

Pénzcentrum2022. március 3. 18:05

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) összefogást indított az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére, a szakma és az érdekképviseletek bevonásával felméri a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai és magánszállás-kapacitásokat, és továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak - közölte a kamara csütörtökön az MTI-vel.

Nagy Elek, a BKIK elnöke a közleményben hangsúlyozta, gyakorlati segítségnyújtással, összefogással szeretnék szolidaritásukat kifejezni az ukrán emberekkel. A közlemény szerint a BKIK önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában már tartózkodnak kárpátaljai fiatalok.

Ismertetik, hogy a BKIK először önkéntes tagjait, és 150 ezer regisztrált budapesti vállalkozást keres meg, valamint felveszi a kapcsolatot a szállásadással foglalkozó cégeket összefogó szakmai szervezetekkel. A kamara emellett várja további, segíteni képes, szabad szálláskapacitással rendelkező budapesti cégek jelentkezését is a szolidaritas@bkik.hu email címen kontaktszemély, cégnév, a szállás helyszíne és a kapacitás megjelölésével - írja a BKIK közleményében.

Címkék:
Budapest, kamara, önkéntes, fiatalok, ukrán, szállodák, bkik, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,