Így segíti a magyar katasztrófavédelem és a rendőrség az Ukrajnából menekülőket

Pénzcentrum2022. március 1. 11:15

Elszállásolásban és szálláshelyekre történő szállításban segíti a háború elől menekülőket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - közölte a főigazgatóság kedden az MTI-vel.

A határon és szükség szerint a budapesti pályaudvarokon is segítik az Ukrajnából érkező embereket. Hétfőn ezért a már napok óta működő központi, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyei operatív törzs mellett a fővárosban, Pest és Nógrád megyében is területi irányító törzs alakult. Az operatív törzsek szervezik a segítséget igénylők fogadását, szálláshelyre történő szállítását, elhelyezését és ellátását. A katasztrófavédelem központi operatív törzse gyűjti össze és koordinálja a szállásokkal kapcsolatos felajánlásokat is - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik a menekültekről, és segítenek a továbbutazásukban. Azokat, akiknek nincs hová menniük, kereskedelmi szálláshelyeken és egyéb szállásokon helyezik el. Az elhelyezés során fontos szempont, hogy a családok együtt maradjanak. A katasztrófavédelem szombat óta húsz helyszínen gondoskodott a háborús Ukrajnából érkező emberekről.

BRFK

Az ukrajnai háború elől hétfőn 4002 ember, köztük 308 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Azt írták, a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 291 ember, köztük 66 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A BRFK és a Készenléti Rendőrség erői a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Országos Katasztrófavédelmi Kőigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
magyarország, katasztrófavédelem, brfk, operatív törzs, menekültek, orosz-ukrán háború,