Szijjártó az oroszok elleni szankciókról: Ez nem a Fortnite, háború zajlik

Pénzcentrum2022. február 25. 16:02

Arról döntöttek az uniós állam- és kormányfők, hogy robosztus szankciós csomag lesz, amely figyelembe veszi a fokozatosság elvét - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett pénteki videóban.

Csütörtökön az állam- és kormányfők megállapodtak, hogy "robosztus szankciós csomag lesz" és hogy ez figyelembe veszi a fokozatosság elvét. Csütörtök éjjel megkapták az előterjesztést, ennek a jogi átnézése megtörtént - magyarázta. Hozzátette: az állandó képviselők tanácsa nemrégiben ülésezett és a szankciós előterjesztés most végleges formájában kerül a külügyminiszteri tanács elé. A külügyminiszteri tanácsülés jelentőségét az adja, hogy ezen fogják meghozni a végső döntést az Oroszországgal szemben életbe lépő szankciós csomagról - közölte.

A miniszter úgy fogalmazott, "természetes, hogy lehetnek különböző megközelítések, lehet, hogy valaki még ennél is szigorúbb csomagot szeretne, lehet, hogy valaki szeretné a fokozatosság elvét figyelmen kívül hagyni és már most minden létező szankciós intézkedést bevetni". Kiemelte:

mi magyarok az egység pártján állunk, lehetnek különböző megközelítések, de a szomszédságunkban háború van, tehát az erős és egységes válaszon kell most lennie a hangsúlynak. Szeretnénk, hogyha egység lenne és Magyarország részese is lesz ennek az egységnek   

Címkék:
csomag, szankció, miniszter, külügyminiszter,