Megszólalt a honvédelem az ukrán helyzetről: katonákat küldünk keletre

Pénzcentrum2022. február 22. 15:15

Fel kell készülni minden helyzetre a keleti határ mentén, a humanitárius feladatokra, a határvédelemre, Magyarország ezért katonákat és haditechnikai eszközöket csoportosít át az ország keleti térségébe - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter kedden Szentendrén.

A nemzetbiztonsági kabinet reggeli ülésén Orbán Viktor miniszterelnöktől azt a feladatot kapta  a Honvédelmi Minisztérium, hogy akadályozza meg, hogy Magyarország területére fegyveres csoportosulás tudjon bejönni, az ország területén manővereket hajtsanak végre - mondta Benkő Tibor. Magyarországon az embereknek nem kell félniük, de körültekintőnek kell lenni, a Magyar Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülnie - mondta a honvédelmi miniszter. 

Benkő Tibor szerint, ha Ukrajnában a helyzet eszkalálódik, nem csak Ukrajna keleti részén lesz háborús tevékenység, hanem az kiterjedhet Kijev, Kárpátalja irányába is. A határokon menekültek érkezésére, továbbá humanitárius feladatokra is fel kell készülniük a katonáknak - ismertette a feladatokat.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
ukrajna, oroszország, válság, konfliktus, ukrán, orosz, honvédelmi minisztérium, honvédelem, miniszter, vlagyimir putyin, háború, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,