Brutális adósság lehet Damu Roland hagyatéka: ők fizethetik meg pénzszórást

Blikk2021. december 31. 10:30

Élete utolsó időszakában komoly anyagi gondokkal küzdött Damu Roland, aki tetemes adósságot halmozott fel, ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott. 

Damu Roland a halála után sokmilliós tartozást hagyott hátra, nehéz helyzetbe hozva ezzel ötéves kislányát, Maját és a kislány édesanyját, Edinát, aki papíron még a felesége volt a színész halálakor - írja a Blikk.

A színész albérletben élt, nem rendelkezett értékes ingóságokkal, és noha a hagyatéki tárgyalásra még nem került sor, szinte biztos, hogy csak adósságot hagyott maga után. Felesége, Edina joggal aggódhat amiatt, hogy a tetemes adósság az ő, illetve kislánya vállára nehezedik majd. A lap egy jogász segítségét, kérte, aki segít eligazodni ebben a helyzetben. Mint írják, kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért.

A lap ráadásul úgy tudja, Damu Roland még Edinával töltött időszaka alatt telefonra és egyéb műszaki cikkre is áruhiteleket vett fel az asszony nevére. Ezt mivel Edina aláírta a papírokat, köteles kifizetni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Címkék:
hagyaték, adósság, halál, színész, örökös, adósságállomány,