Bevonták a magyar áramszolgáltató engedélyét: ez vár jelenlegi ügyfeleikre

Pénzcentrum2021. december 10. 12:02

Miután november közepén felfüggesztették áramszolgáltatói tevékenységüket, újabb csapást mért a hivatal az energiaár-boom első magyar áldozatára. Tegnap este érkezett a bejelentés, hogy a JAS Budapest ZRt. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét is bevonják. 

A felfüggesztéssel párhuzamosan a MEKH intézkedett a felhasználók földgázzal való biztonságos ellátásáról. A felfüggesztő határozat közlését követő 2021. december 10-ei gáznap kezdete (6:00 óra) és a felfüggesztés kezdete közötti időszakban a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő felhasználóinak részéről jelentkező földgázigény kielégítését a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja a földgáz biztonsági készlet ilyen esetekre elkülönített mennyiségéből.

A kijelölési időszak 90 napján belül az átvett felhasználók a vonatkozó jogszabályok alapján szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel vagy felmondhatják a jogviszonyt. Folyamatban lévő kereskedőváltás esetén, ha a felhasználó új földgázkereskedője a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő lenne, akkor ennek helyébe a kijelölt földgázkereskedő lép.

A felhasználók ellátása a kijelölést követő 90. napig áll fenn, azt ezt követő időszakra vonatkozóan szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel, megállapodhatnak más földgázkereskedővel, vagy dönthetnek úgy, hogy ellátásukról a 90. napot követően saját maguk gondoskodnak.

Címkék:
energia, Budapest, energiaszolgáltató, mekh, december, magyar, földgáz, energiaszolgáltatók,