Így készül a filléres otthoni finomság, ami ezerszer jobb, mint a bolti változat

HelloVidék2021. október 22. 08:15

 A spagetti, a pizza akkor jó, ha sok sajt van rajta, a rántott sajt az egyik legjobb gyerekmenü, sőt ami azonnal elfogy egy vendégségben, az a sajttál. Megbabonázta a világot a különböző ízes, illatos, érlelt, olvadó sajtok sora, amitől jobb minden étel, persze csak akkor, ha az a sajt jó minőségű - írja a HelloVidék cikke.

A házi sajt csak házi tejből működik, amit tejautomatákból vagy gazdaságnál érdemes beszerezni. Kipróbáltuk, bolti, nagyon zsíros tejből sem működőképes a recept!

A tejet egy nagy fazékban felforralom a sóval együtt. Néha-néha megkeverem, hogy az aljára ne kozmáljon le, de amint érzem, hogy már picit leragadt, nem keverem fel, hagyom. Mikor felforrt, hozzáöntöm a savat (legyen az ecet vagy citrom), akkor elegendő a sav, ha apró darabkák úsznak a savóban – éppen úgy, mint a nomád butykosában.

Ha érdekel a teljes recept, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címkék:
recept, filléres, sajt, hello vidék, házi,