Hiába a drasztikus drágulás: nem hagy alább az őrült felújítási láz Magyarországon

Pénzcentrum2021. szeptember 29. 08:15

Ismét emelkedett az Otthonfelújítási program támogatási lehetőségei iránti érdeklődés, bár a lelkesedés mértéke még nem tért vissza az év eleji szintre. A két legnépszerűbb cél a belső terek, illetve a fürdőszobák felújítása idén, de a külső nyílászárók cseréjét és a hőszigetelési munkálatokat is nagyon sokan szeretnék elvégeztetni még 2021-ben. Vajon lesz elég alapanyag ehhez, megfizethető áron, és találhatnak-e még szakembert.

A HelloVidéknek Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője válaszolt a témával kapcsolatban. A szakértő elmondta, hogy idén már további alapanyagár emelkedésre nem számítanak, és nem is terveznek nagyobb mértékű áremelést. Kisebb korrekciók előfordulhatnak egyes termékeknél, ahol az alapanyagár mégis drágul.

Kettős hatása volt a felújítástámogatásnak az ágazatra. Az egyik, hogy ennek hatására nagyon sokan kezdték el a lakásuk, otthonuk felújítását, így a kereslet nagyot nőtt ezen a területen. Ezzel együtt a területen megnőtt azon „szakemberek” száma, akik nem igazán képzettek, tapasztalatuk sincs, viszont bátran elvállalják a munkákat, és utána rosszat hoznak létre. Nagyon sok kárt okoztak eddig ezek a „mekkmesterek” a megrendelői körnek

- mondta el Markovich Béla.

A teljes interjú a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
felújítás, drágulás, lakásfelújítási támogatás, otthonfelújítási támogatás,