Ez a pazar villa lett 2021-ben az év legszebb háza: Te beköltöznél? + fotók

Pénzcentrum2021. szeptember 23. 20:04

Elegáns sasadi villa és a sok hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedő MOME Campus lett idén az Év háza. Az építészeti közélet rangos elismerése, az évtizedes hagyományra visszatekintő független Év háza pályázat díjait gálaest keretei között adták át szeptember 22-én, a Symbol Budapestben. A helyszínről élőben közvetített eseményt a teremben ülő közel 130 szakember mellett több százan követték az online térben idén is.

A 2008-ban újjá élesztett szakmai pályázaton családi ház, kis társasház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri, ami mellett két szakmai és további 5 támogatói díj odaítéléséről is dönt. Sőt a szervezők második éve a közönség véleményét is megkérdezik.

Idén 13 középület és 29 családi ház került az Év háza pályázat elismert szakemberekből álló zsűrijének asztalára. A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé. Az Év háza pályázatot a Leier Hungária Kft. mint főtámogató mutatta be 2021-ben is. A családi ház, lakóépület kategóriát a Prefa Hungária Kft. és a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a középület kategóriát pedig a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. és a Meva Zsalurendszerek Zrt. támogatta.

Családi ház kategóriában a fődíjat idén Földes László és Lukács Anna egy téglaburkolatos, elegáns sasadi villa tervezéséért kapta, míg a legjobb középületért járó díjat Csillag Katalinnak és Gunther Zsoltnak, a már sok hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedő MOME Campus tervezőinek ítélte oda a neves zsűri. 

Címkék:
díj, ház, építészet, azévháza,