Ez már kullancskrízis: sosem volt ennyire rossz a helyzet, ilyen drága lehet a kezelés

HelloVidék2021. szeptember 6. 08:15

Az egész országban elterjedtek a vérszívó paraziták, és bár a nagy meleget nem szeretik, a kellemes ősz és az enyhe telek nekik kedveznek. Így mostanára elmondhatjuk, hogy egész évben kullancsszezon van - számol be a HelloVidék.

Az éghajlatváltozás következtében nemcsak egész évben megnövekedett a parazitaaktivitás, de új kullancsfajok is megjelentek, így egyre gyakoribbá váltak a társállatok életét veszélyeztető megbetegedések, amit idejében kezelni kell, különben nemcsak a pénztárcánk bánhatja, de kedvencünk is az életével fizethet érte.

A babéziás kutya láza magas, 41-42 fok. Sokszor számolnak be a gazdik arról, hogy megváltozik a babéziás kutya viselkedése, például az amúgy jó étvágyú kutya étvágytalan lesz, vagy egyszerűen nem olyan, mint amilyen szokott lenni.Babézia ellen, ami a kutyákat veszélyezteti leginkább, nincs védőoltás, de Lyme-kór ellen létezik kutyák számára is, érdemes beoltatni őket időnként, különösen tavasszal, de a babézia elleni megelőző gyógyszert vagy cseppes kezelést havonta, háromhavonta ajánlott megismételni, készítménye válogatja.

Hazánkban Észak-Magyarország, Nyugat-Magyarország, a Duna-menti térségek és a balatoni régió számít magas kockázatú területnek.

Ha érdekel a teljes cikk, és az árak, akkor a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
árak, kutya, magyarország, ősz, kullancs, állatorvos, hellovidék,