Megkötötték a paktumot: ezt tervezi az EU a magyar vidék településeivel

HelloVidék2021. július 12. 08:15

Az uniós vidéki térségekre vonatkozó, hosszú távú jövőképét terjesztett elő az Európai Bizottság. A HelloVidékhez került dokumentum többek között meghatározza, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek ezek a területek. A fejlesztésekben kulcsszerep hárul majd az úgynevezett vidékfejlesztési paktumra és az uniós vidékfejlesztési cselekvési tervre.

Hogyan állhatnak ellen a válságoknak és virágozhatnak az uniós vidéki térségek? Ezt a kérdést boncolgatta legutóbbi ülésén az Európai Bizottság, amely az uniós vidéki térségekre vonatkozó, hosszú távú jövőképét terjesztette elő.

A HelloVidékhez került dokumentum többek között meghatározza, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek ezek a területek, miközben több olyan lehetőségre is felhívja a figyelmet, amely kimondottan ígéretes lehet a vidéki térségek fejlődése szempontjából.

A szakemberek szerint a jövőkép előterjesztése az első lépést jelenti abban a folyamatban, amelynek az a célja, hogy az uniós vidéki térségek 2040-re erősebb, összekapcsolt, válságálló és virágzó területekké váljanak. Ebben kulcsszerep hárul majd az úgynevezett vidékfejlesztési paktumra és az uniós vidékfejlesztési cselekvési tervre.

További részletek a cikkben!

Címkék:
unió, vidék, eu, uniós támogatás, hellovidék, vidékfejlesztés, uniós pályázat, uniós támogatások,