Felújítás előtt vagy? Ezeket a csempéket, padlólapkat inkább messzire kerüld el

HelloVidék2021. május 25. 08:15

A házépítés és felújítás költséges beruházás, emiatt fontos, hogy a megfelelő burkolatot válasszuk ki. Annak érdekében, hogy segítsék a döntés megkönnyítésében, a HelloVidék felkeresett burkoló szakembereket, hogy tanácsokkal lássák el a felújításra készülőket.

A jó munkához nemcsak jó szakember, hanem megfelelő minőségű alapanyagokra is szükség van. A megfelelő burkolóanyagok és csemperagasztók kiválasztásában, a professzionális kereskedők mellett, a szakképzett burkolók is segíthetnek.

Kocztur László burkoló elmondta a HlloVidéknek, hogy olyan csempeboltokat ajánl, ahol lehet vásárolni olasz, spanyol járólapokat és csempéket, mert jobb minőségűek. A burkolónak a helyszínen jeleznie kell, ha rossz minőségű anyaggal kell dolgoznia, mert nem biztos, hogy szép munkát tud átadni.

Nagy Béla tatai burkoló, kőműves a burkolólapok kiválasztásában nem szokott segíteni, de ha megkérdezik, akkor elmondja a munkafolyamatokat és hogy milyen ragasztóanyagot, folyékony fóliát vásároljanak. Beltérre mindig a greslapokat ajánlja, mert tartósak. A fényes lapokkal vannak gondok, mert bármi leesik a földre és a szék alá kerül, végig karcolja a lapot.

Nótár Róbert miskolci burkoló szerint mindenféleképpen a gyártót kell először megválasztani.

Nem mindegy, hogy egy spanyol harmadosztályú csempét vagy egy magyar gyártó, első osztályúnak besorolt csempéjét választják-e, mert ugyanaz a minősége.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A megbízók nincsenek azzal tisztában, hogy milyen burkolatot vásároljanak és azzal sem, hogy milyen kosszal és hanggal jár a felújítás. Nem tudják, hogy milyen anyagot vegyenek, azt hiszik elég megvenni az elsőt, ami tetszik és minőségi eredményt kapnak. A burkoló mindent megtehet, de ha rossz minőségű az alapanyag, abból nem lehet jó munkát végezni. Egyeztetni kell a burkolóval, akár együtt menjenek kiválasztani. Ne szégyelljék, hogy kiveszik a dobozból a csempét. Vegyék ki nyugodtan és ellentétes irányba összefordítva nézzék meg, hogy domború vagy egyforma-e

- teszi hozzá Nótár Róbert, aki burkolat vásárlásra a csempeszalonokat ajánlja, mert szerinte ott a vásárlók jobb minőséget kapnak.

További részletek a cikkben!

Címkék:
felújítás, szaki, burkolat, burkoló,