Marad a szigor: a fürdőkben sem vehetjük le a maszkokat

Pénzcentrum2021. május 17. 10:00

Lépcsőzetesen, a szigorú óvintézkedések fenntartásával nyitnak a fürdők és a strandok. 

Ütemezetten nyitnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységei. Május 1-től hat fürdő látogatható: a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő.  Június elejétől pedig a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő is fogad vendégeket -írja turizmus.com.

A kormány rendelete alapján csak olyanok látogathatják a fürdőket, akiknek van védettségi igazolványuk. A 18 éven aluliak pedig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével mehetnek a fürdőkbe.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közlése szerint  szerint fertőtlenítik és két óránként ellenőrzik a a medencék vizét és fertőtlenítik továbbá: 

  • a belépéshez használt proxy órákat
  • a forgalmasabb látogatótereket
  • a medence-, illetve lépcsőkorlátokat
  • a vízbe jutást segítő eszközöket

A belépés és a fürdők zárt terében való tartózkodás időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a fürdővendégek számára. Szabad téren nem kell maszkot viselni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A belépők a koronavírus-járvány alatt nem drágultak, marad a gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy és a családi belépő. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbodik.

Címkék:
Budapest, fürdő, koronavírus, fertőtlenítés,