Fontos változás a védettségi igazolványoknál: mindenkit érint, aki még vár rá

Pénzcentrum2021. május 3. 08:32

Mától időpontfoglalás nélkül lehet védettésgi kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban. Egyébként alig lenne időpont a védettségi kártyával kapcsolatos ügyintézésre: sok helyen csak május közepére lehetett volna foglalni.

Hétfőtől nem kell időpontot foglalni a kormányablakokba, ha valaki a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézne - tájékoztatta az operatív törzs az RTL Híradóját. A csatorna azt követően kereste fel a törzset, hogy több néző is arra panaszkodott, hogy hiába kapták már meg régen az oltásukat, a kártya még mindig nem érkezett meg. A legtöbb kormányablakban egyébként alig lenne időpont a védettségi kártyával kapcsolatos ügyintézésre: sok helyen csak május közepére lehetett volna foglalni.

Egy egészségügyi dolgozó elmondta: januári oltása óta hiába várja a védettségi igazolványát, eredmény nélkül fordult a hivatalokhoz, így nem tudja kihasználni a beoltottaknak járó előnyöket.

A Híradó arra is felhívta a figyelmet, hogy azoknak a magyaroknak nem jár automatikusan az igazolás, akik külföldön kapták meg az oltást, az ő igazolásukat nem fogadják el a magyar hatóságok. Az egyik néző Ausztriában kapta meg az oltását, ő azt mesélte, nemrég ellenanyag-vizsgálatra kellett mennie, és csak ezzel mehetett el az egyik kormányablakba, hogy itthon is érvényesítsék a védettségi igazolványát.

Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Címkék:
járvány, kormányablak, koronavírus, igazolvány, védettség, védettségi igazolvány,