Túlterheltek a temetkezési szolgáltatók a járvány miatt: másfélszeresére emelkedett a forgalmuk

Pénzcentrum2021. április 21. 11:15

Megnövekedett a temetkezési szolgáltatók forgalma, ám az üzemeltetők szükség esetén kisegítik egymást, megosztva kapacitásaikat: ilyenkor átszállítással oldják meg a helyzetet.

Magyarországon a statisztikai adatok szerint naponta nagyjából  350-380 ember hal meg. A koronavírus miatt elhunytak száma ehhez nem adódik hozzá automatikusan, ugyanis sok az átfedés, hiszen olykor az amúgy is halálos kimenetelű betegségeket gyorsítja fel a fellépő koronavírus-fertőzés. Ettől függetlenül a temetkezési szolgáltatók kétség kívül túl vannak terhelve, a forgalom ezekben a napokban tetőzést mutat, torlódnak, egymást érik a temetések - számol be a 24.hu.

Tavaly október óta hetente beszámolnak a temetkezési szolgáltatók a kormányhivataloknak arról, mennyi az aktuális férőhely a halotthűtőkben, és egymás számára is láthatóvá teszik az adatokat. Az üzemeltetők szükség esetén kisegítik egymást, megosztva kapacitásaikat: ilyenkor átszállítással oldják meg a helyzetet. Így a rendszer még működtethető, de azért ennek van felső határa – napi ötszáz elhunytat nem igazán bírnának a szolgáltatók.

A jelenlegi helyzetben hagyományos koporsós temetésekre átlagban valamivel több mint egy hetet kell várakozniuk a családoknak, míg az urnák – hamvak elhelyezésénél egy héttel növekedett meg a várakozási idő. 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
temetés, halál, koronavírus, szolgáltató, temetkezés, hamvasztás, pandémia,