Kiakadtak a gamerek az áremelésen: meghátrált a Microsoft

24.hu2021. január 24. 11:03

Hatalmas felháborodást váltott ki a Microsoft pénteki bejelentése: megemelték volna az Xbox Live Gold előfizetések árait - ez kell ahhoz, hogy a játékosok online is játszhassanak egymás ellen. A gamerek kiakadtak, a cég végül meghátrált, sőt, engedményeket is tett.

A Microsoft január 22-én jelentette be, hogy megemeli az Xbox Live Gold szolgáltatás árát, ami ahhoz szükséges, hogy az Xbox konzolokon elérhetők legyenek a különböző játékok multiplayer módjai. A cég közleménye szerint az egy hónapos előfizetést 10-ről emelkedett volna 11 dollárra, míg a negyedéves esetében 25-ről 30 dollárra nőtt volna az összeg, a féléves előfizetés esetében pedig 50 százalékos emelkedést állapítottak meg, ebben az esetben 40 helyett már 60 dollár lett volna a fizetendő összeg.

A pénteki bejelentés olyan mértékű felháborodást okozott a felhasználók körében, hogy a Microsoft kevesebb, mint egy nappal később meghátrált: bejelentették, hogy rossz döntést hoztak, és mégsem emelik meg a szolgáltatás árait. Ezzel párhuzamosan arról is beszámoltak, hogy a jelenlegi gyakorlattal ellentétben a közeljövőben az Xbox konzolokon az úgynevezett Free-to-Play játékok esetében már nem lesz szükség Xbox Live Gold előfizetésre ahhoz, hogy a felhasználók online játszhassanak.

Címkék:
otthon, áremelés, microsoft, előfizetés, xbox,