Így lesz igazán porhanyós a vadhús: vadászok titkos receptjét szereztük meg

HelloVidék2021. január 22. 08:15

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászok Szövetségének titkára, Fazekas Gergely tanácsokat adott a vadhús elkészítéséhez a HelloVidék olvasói számára.

A régi konyhaművészek szerint a fácánt néhány napig farkánál fogva felakasztva kell tárolni, hogy a hús kellően megpuhuljon. Amikor a farkáról lepottyan a test, akkor a legporhanyósabb a sültnek való - mondta Fazekas Gergely. 

A vadászok tanácsa a vadhúsokhoz

  • csak ellenőrizhető helyről vásároljunk
  • a vadhúsnak jót tesz a pácolás
  • a vadhús alapvetően szárazabb, amin a mártások és a pörköltszaft sokat segít
  • az elkészítéshez használjunk bátran kuktát, mert a vadhús nehezebben puhul meg
  • vadszárnyasokat inkább egyben sütve, tűzdelve, vagy levesnek készítsük el
  • nagyvadfajok esetében kerüljük a hagyományos rántott húsnak való elkészítést, mert nem fog kellően megpuhulni
  • erdei gyümölcsökkel jól kombinálhatók, a köret legyen egyszerű
  • az aprómagvas gyümölcsök (szeder, szamóca, ribizli) lekvárjai nagyon passzolnak a sült vadhoz

Ha érdekel az összes tanács, elolvashatod a HelloVidék oldalán. KATT!

Címkék:
otthon, recept, vadászat, vád,