Ez az idei szilveszter nagy slágere: dobd fel a hangulatot ma este!

HelloVidék2020. december 31. 08:15

A legtöbb ember itthon ilyenkor pezsgőt iszik, amit nem kever semmivel. Pedig fel lehetne dobni az italt, ami nagy valószínűséggel finomabb és látványosabb is lesz - írja a HelloVidék.

Ki az az italzsonglőr, bármixer? Egy különleges vendéglátóipari showman, aki mindennel trükközik, ami csak koktélkészítés ürügyén a kezébe kerül. Itthon alig ismerik a műfajt, pedig nívós világversenyeket is rendeznek belőle. Az egyik legprofibb hazai képviselője Németh Norbi, akit TopGunként ismer a látványmixer-szakma.

Közel 1000 látványshown van túl, Oroszország Grand Hotel Kempinski, Monaco, Sanghai, Las Vegas, Eros Ramazotti VIP party Róma, csak pár parti, amire szívesen emlékszik vissza, de fellépet már hazai és külföldi tv műsorokba is. Utoljára Londonban vett részt a világ legrangosabb road house versenyén.

A látványmixerkedés egyszerre előadóművészet, és a minőségi vendéglátás egyik izgalmas vállfaja. A 2020-as világjárvány a bármixerkedésnek is odavágott. Németh Norbi élete is másként alakult, mint azt tavaly, az újév előestéjén tervezte. Elmaradtak a fellépések, megszűntek az élő showk és a versenyek, de tréningeket, online kurzusokat is egyre nehezebb tartani - meséli. Az utolsó nagyobb fellépése márciusban, Oroszországban volt.

Mik most a top szilveszteri koktélok a nagyvilágban?

A legtöbb ember itthon ilyenkor pezsgőt iszik, amit nem kever semmivel. Pedig fel lehetne dobni az italt, ami nagy valószínűséggel finomabb és látványosabb is lesz - tanácsolja Norbi. Ezért is hozott két egyszerű, de nagyon finom szilveszteri pezsgős koktélt:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az alkoholos verzió:

  • 20 ml Gin
  • 40 ml málna vagy eper püré
  • 10 ml friss limelé
  • 50 ml száraz pezsgő

Ha érdekel a több recept, kattints a HelloVidék oldalára. KATT!

 

Címkék:
otthon, koktél, 2020, sanghai,