A koronavírus-járvány miatt idén rengeteg a rászoruló: jut nekik elég adomány?

Magyar Nemzet2020. december 22. 10:01

A koronavírus-járvány miatt jelentősen megnövekedett a bajba jutott emberek száma - ezt tapasztalják a hazai karitatív szervezetek. A gyűjtések egy része a következő napokban még folytatódik: az adományozás módja valamelyest átalakult, megváltozott, azonban a segíteni akarás továbbra sem tűnt el a társadalomból.

A Magyar Vöröskereszt idén nemcsak az ünnepek alatt, hanem egész évben nagyon intenzív segélyezési feladatokat látott el, valamint jelentős számú önkéntessel segítette a hatóságok járvány elleni munkáját. Decemberben a humanitárius szervezet több karácsonyi akciót is folytat a koronavírus kapcsán ellátott feladataival párhuzamosan - írja a Magyar Nemzet. Idén elsősorban tartós élelmiszerrel, valamint tisztasági és tisztálkodási szerekkel támogatják a járvány miatt még nehezebb helyzetbe jutott nélkülözőket. A szervezet úgy tapasztalja, hogy a segítő szándék a járvány ellenére is nagy a karácsonyi időszakban.

A Szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtéshez az akció első heteiben 527 ezren csatlakoztak - tudatta lappal az Ökumenikus Segélyszervezet. Az advent első vasárnapján meghirdetett gyűjtés kezdete óta négyszázezren tárcsázták az 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már százmillió forint felajánlás.

A Magyar Református Szeretetszolgálat azt emelte ki, hogy tapasztalataik szerint az adományozás módja némileg átalakult, azonban a segíteni akarás nem tűnt el a társadalomból.

 

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
otthon, karacsony, járvány, adomány, adventi időszak, adományvonal,