Sajtos stangli, a kedvenc sós harapnivalónk: egyszerű sajtos rúd recept

Pénzcentrum2020. december 20. 12:00

Egyszerű sajtos rúd és túrós sajtos rúd recept: mutatjuk, hogyan készül a finom sajtos stangli az ünnepekre! Ne maradj le: a sajtos rud a világ egyik legkönnyebb harapnivalója!

A rengeteg ünnepi édesség mellett jól esne egy kis sós felüdülés? Nincs is egyszerűbb és gyorsabb recept, mint a sajtos stangli, másnéven sajtos rúd elkészítése. Cikkünkben mutatjuk, hogyan készül az egyszerű sajtos rúd recept és a sajtos rúd továbbgondolt verziója, a túrós sajtos rúd. Ha egyszer kipróbáltad a sajtos stangli készítését, garantáltan visszatérő recept lesz a Te konyhádban is!

A sajtos rúd hozzávalói

  • 300 g búza finomliszt
  • 250 g sütőmargarin
  • 1 ek só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 100 g trappista sajt

A sajtos rúd recept elkészítése

  • 1. Szitáljuk át a lisztet, majd adjuk hozzá a sót. Morzsoljuk el benne a margarint, majd a tejföl hozzáadásával gyúrjuk össze kézzel. Ha túl tömörnek ítéljük, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, ha túl lágy a sajtosrúd tészta, nyugodtan lisztezzük meg.
  • 2. Nyújtsuk ki a sajtos rúd tésztáját egy belisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra. A tojást egy kistányérban verjük fel egy kevés só hozzáadásával, majd kenjük meg vele egyenletesen az egész kinyújtott sajtos rud tészta tetejét. Reszeljük le a sajtot és szórjuk meg vele a tésztát.
  • 3. Egy éles késsel vágjuk a sajtos rúd tojásos-sajtos tésztáját egyforma csíkokra. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (ne érjenek egymáshoz), majd süssük őket készre 200°-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, 15 perc alatt.

A sajtos rúd recept tovább gondolása: túrós sajtos rúd

A sajtos stangli recept nagyon egyszerű, éppen ezért könnyű tovább gondolni - ebből a célból ajánljuk a túrós sajtos rúd elkészítését. Kövessük a fent leírt egyszerű sajtos stangli receptet, ám adjunk a tésztához a tejföllel megegyező mennyiségű (nem áttört) túrót is. Süssük készre a leírtak szerint és már tálalhatjuk is!

Kinek ajánljuk a sajtos rúd elkészítését?

A sajtos rúd sikere az egyszerűségében rejlik: a sajtos stangli készítését éppen ezért ajánljuk bármilyen kezdő szakácsnak, hiszen egy szinte elronthatatlan receptről beszélünk.

Címkék:
recept, snack, sajt, receptek, harapnivaló,