Elárulta a tisztifőorvos, valójában mi a céljuk a kijárási korlátozásoknak

MTI2020. november 5. 14:25

A kijárási korlátozással az a cél, hogy megszüntessék a csoportosulásokat, amelyek a vírus terjedését fokoznák, és akár egy szórakozóhelyen összeverődő fiatalok tovább tudnák terjeszteni a betegséget - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília a fiatalok türelmét is kérve azt mondta: nagy a felelősségük, hiszen ők maguk nagy eséllyel nem súlyosan betegszenek meg - észre sem veszik, hogy elkapták a vírust vagy rendkívül tünetszegényen zajlik náluk a megbetegedés - viszont szeretteiknek hazaviszik a fertőzést.

A fiatalok kezében lehet most a szülők és a nagyszülők élete - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília közölte: 

az egészségügyi ellátórendszerre rendkívüli teher hárul a napokban, dinamikus emelkedés és exponenciális növekedés jellemzi a járvány terjedését Magyarországon és Európában egyaránt.

Több európai országban az egészségügyi ellátórendszer már teljesítőképessége határához érkezett; ezt szeretnék Magyarországon elkerülni.

Címkék:
biztosítás, otthon, müller cecília, kijárási korlátozás,