Itt is kitört a pánikvásárlás: rengeteg magyar rohanta meg ezeket az áruházakat

Pénzcentrum2020. július 23. 17:31

Sokan saját kezűleg fogtak felújításba a koronavírus járvány alatt, jelentősen nőtt a barkácsolási kedv a lakosság körében - derülki az egyik közismert építőanyag-márka forgalmi statisztikáiból.

Az év első hat hónapjában 632,4 millió forint volt a Mapei DIY szegmens ének forgalma, ami 23,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - tudta meg a Pénzcentrum. Információink szerint ilyen jelentős növekedésre még nem volt példa a szegmensben a vállalatnál. Mint azt elmondták: "Március elejéig még nem volt számottevő változás a forgalomban. Az év első két hónapjában átlagos volt a szegmens növekedése."

Március második felétől a DIY szektort is elérte a pánikvásárlás, ami jelentősen megnövelte a forgalmat, 20 százalékos növekedést gerjesztve. A kijárási korlátozások időszaka alatt, március végétől április közepéig tovább erősödött a DIY forgalom, áprilisban 34 százalékos volt a növekedés. Sokszor évtizedes elmaradásban lévő felújítások kerültek hirtelen napirendre

- tették hozzá.

A cég közlése szerint április közepétől kezdett normalizálódni a helyzet. Javult az áruellátottság és visszaállt az emberek bizalma, elhitték, hogy mindent lehet kapni. Majd május elejétől fokozatosan visszatért az élet a megszokott medrébe. Az előző hónapok előrehozott beszerzései miatt májusban 2 százalékra lassult a forgalom növekedése.

Címkék:
otthon, felújítás, építkezés, barkácsolás,