Így alakítanák át a magyar vidéket Brüsszelből: kész a terv

HelloVidék2020. július 7. 08:15

Idén március 11-én az Európai Bizottság az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódóan elindította a körforgásos gazdaságra vonatkozó új cselekvési tervet, amely az öt évvel ezelőtt elfogadott stratégia alapelemeire épült - írja a HelloVidék.

Nagyot profitálhat a vidék az Európai Unió tisztább és versenyképesebb Európát szolgáló, körforgásos gazdaságra vonatkozó új cselekvési tervéből. A fókusz ezután a fenntartható termékekre irányul, amelyek új gazdasági lehetőségeket nyújtanak és vadonatúj fogyasztási kultúrát is teremtenek.

A körforgásos gazdaság ráadásul megerősítheti az EU ipari bázisát, és ösztönözheti a vállalkozásalapítást és a vállalkozói készséget a kis- és középvállalkozások számára. A magánszemélyek így jó minőségű, működőképes és biztonságos termékekhez juthatnak hozzá, amelyek hatékonyak és megfizethetőek.

A tisztább és versenyképesebb Európa megvalósítása érdekében a körforgásos gazdaságra vonatkozó új cselekvési terv célul tűzte ki a körforgásos szemléletű társadalom felé történő, az európai zöld megállapodás által megkövetelt átmenet felgyorsítását. A fenntartható termékek új lehetőségeket nyújtanak majd, ennek nyomában megújul a fogyasztási kultúra, erősödik a gazdaság és a vállalkozásalapítási kedv. Emellett mindenki jó minőségű és biztonságos termékekhez juthat hozzá, amelyek hatékonyak és megfizethetőek


- tájékoztatta Régiók Európai Bizottsága e-mailben a HelloVidéket.

Ha érdekel a teljes cikk,  HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címkék:
otthon, átalakítás, vidék, hello vidék, zöldítés, fenntartható fogyasztás, körforgásos gazdaság,