Volt ma dolga a katasztrófavédelemnek: országszerte rengeteg helyen volt szükség tűzoltásra

MTI2020. április 18. 21:02

Országszerte sok szabadtéri tűz oltásán dolgoznak a tűzoltók szombaton, főleg Kelet-Magyarországon - közölte a katasztrófavédelem.

Azt írták, Nyíregyháza határában több hektáron ég a nádas és az összehordott hulladék, a helyi hivatásos tűzoltók oltják a lángokat.

Az ózdi hivatásos tűzoltókat Uraj és Susa között szintén kigyulladt nádashoz riasztották, míg a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltók Dunapataj és Kiskőrös térségében dolgoznak, ahol több helyen is lángra kapott a bozótos.

Balmazújváros közelében a 3323-as út mellett a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el az út mentén kigyulladt avart és gazt.

Budapest XVI. kerületében, az Újszász utcában mintegy másfél hektáron égő aljnövényzetet oltottak el a fővárosi hivatásos tűzoltók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pest megyében a Bugyihoz tartozó Vány határában egy erdő aljnövényzete gyulladt ki mintegy három hektáron. A tűz a fák koronájára is átterjedt, de ott a lángokat megfékezték az elsőként a helyszínre érkező délegyházi önkéntes tűzoltók, akik a dabasi és a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint az ócsai és a szigetújfalui önkéntes tűzoltókkal együtt oltják a tüzet. Már megakadályozták a tűz továbbterjedését - tette hozzá a katasztrófavédelem.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Címkék:
otthon, tűz, katasztrófavédelem, tűz budapest, kigyulladt,