Filléres kézfertőtlenítőt dobott piacra a MOL: itt kapható, ennyibe kerül, így néz ki

Pénzcentrum2020. április 2. 14:15

Itthon hetek óta hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő, éppen ezért múlt héten az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy mostantól a MOL is átáll ezek gyártására. A Pénzcentrumnak sikerült is vásárolnia egyet a termékből egy pesti patikában, de nagy valószínűséggel csak véletlenül, mert még nem lehetne kereskedelmi forgalomban.

Frissítés (2020.04.02. 16:25): A Pénzcentrumot arról tájékoztatta a MOL, hogy "A MOL egyelőre az Operatív Törzs által kijelölt intézményeknek juttatja el a fertőtlenítőt. A termék csak április közepétől kapható kiskereskedelmi forgalomban." A Pénzcentrum által vásárolt termékkel kapcsolatban pedig elvileg folyik a vizsgálat.

A koronavírus elleni védekezés érdekében a MOL megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártását, a vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát - közölte a társaság múlt héten az MTI-vel.

A Pénzcentrum a Westend egyik patikájában talált rá a mai napon az alábbi termékre (a termék megnevezésében - amely a blokkon is szerepel - egyértelműen kivehető a MOL, mint gyártó, és ezt a patikus is megerősítette érdeklődésünkre). A termék 100g kiszerelésű, mindössze 186 forintba kerül, és így néz ki:

Az új termékek receptúrája a WHO ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá - tudatták még korábban az MTI-vel.

Címkék:
otthon, járvány, mol, vírus, kézmosás, kézfertőtlenítő,