Ingyenes élménynegyed épült Itthon: ilyen sem volt még

HelloVidék2019. szeptember 6. 08:15

Integrált, azaz befogadó játékelemeket is tartalmazó játszóteret adtak át augusztus végén Pécsen, ahol sérült és ép gyermekek együtt játszhatnak. Az integrált játszóterek kialakításának igénye az elmúlt években ugrásszerűen megemelkedett. A közös játszóélmény biztosítása ugyanis egyre több önkormányzatnak és vállalkozásnak fontos országszerte. A játékok a Zsolnay Negyed játszótereire elszórtan kerültek ki - számol be a HelloVidék.

Két trambulin, fészekhinta, amőba, játéktelefon, háton csúszó, kerekesszékes körforgó, integrált mérleghinta és rugós golyóvezető került a pécsi játszóterekre. Első hallásra talán átlagosnak tűnik, ám mégsem az. A kilenc új játék mindegyike integrált, vagyis lehetőséget biztosít különböző részképességek fejlesztésére. A játszótér mozgáskorlátozott, láttássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is kínál élményeket.

A játszótér integrált, azaz befogadó játékelemeket is tartalmaz, így sérült és ép gyermekek együtt játszhatnak. Az integrált játékeszközöket akadálymentesen használhatják sérült gyermekek is. A játszótér mozgáskorlátozott, láttássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is kínál élményeket

- mondta el a HelloVidék kérdésére Halász Kinga a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZsÖK) kommunikációs munkatársa.

Címkék:
otthon, pécs, játszótér, hello vidék, ingyenes játékok,