Építkezel, felújítasz? Brutális árakra készülj!

HelloVidék2019. június 28. 08:15

Jelentősen élénkítheti a hazai lakásfelújításokat a CSOK támogatásának és a CSOK-hitelnek a kiterjesztése, ezért nem mindegy, hogy honnan szerezzük be az alapanyagokat az építkezéshez - ennek járt utána a HelloVidék.

Ha házépítésről beszélünk, háromféle téglát különböztetünk meg egymástól: tömör- és állólyukú tégláról, valamint nagy falazóblokkok. Az Ytong kiváló hőszigetelőnek számít, ráadásul könnyen megmunkálható - a kész fal esetében is egyszerűen lehet benne például vezetékeket elvezetni. Összetételét tekintve természetes alapanyagnak számít, mivel kvarchomokból, mészből és vízből készült. Ennek ára 1200-1400 forint körül alakul, de a portál talált már 4007 forintos elemet is.

A mészhomok tégla sokkal olcsóbb, ez 149 és 925 forint között alakul, ráadásul a mérete is nagyobb a ytongnál. 400-900 forint körül van a szintén kisméretű kerámia tégla is.

Lakásfelújításhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

A MÉASZ közleményéből kiderült, hogy a műanyagalapú (EPS) hőszigetelőanyagok iránt közel 20 százalékkal többen érdekéődtek 2019 első negyedévében, mint ugyanekkor tavaly - ez részben az áthúzódó projektek befejezéséhez kapcsolódott. A magánerős és a lakóépület korszerűsítési részpiacot változatlanul a vissza nem térítendő épületenergetikai ösztönzők léte vagy nemléte határozza meg, a kamatmentes hitelek piacélénkítő hatása az EPS hőszigetelőanyagok piacán alacsonynak érzékelhető.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A teljes cikket a részletes árakkal elolvashatod a HelloVidék oldalán.

Címkék:
hitel, otthon, lakás, lakásfelújítás, építkezés, lakhatás, épületenergetika,